fbpx

Achter de schermen van One to Love Crafts

Marianne van Veghel

Met veel liefde maak ik bijzondere kunstwerkjes, geïnspireerd op het patronen- en kleurenspel van de mooiste edelstenen of thema’s uit de natuur. Veel mensen die eigenzinnig zijn en het leven niet per se laten bepalen door de heersende mode, voelen zich aangetrokken tot de aparte creaties van mijn hand die zowel een stoere als romantische uitstraling hebben.

Unieke, handgemaakte sieraden met edelsteen

over mij
unieke, handgemaakte sieraden met edelsteen

Met liefde

Ik ben ervan overtuigd dat alles in het leven te maken heeft met energie en energiestromen. Je kunt het niet zien, het is er gewoon. De hele wereld bestaat uit energie wat op een bepaalde frequentie trilt. Alles is in beweging, niets staat stil.

Mijn sieraden zijn met liefde gemaakt, die energie zit erin en ook in de edelstenen zit veel energie. Ik geloof dat als je je aangetrokken voelt tot zo’n creatie, je dan ook positieve invloeden zult ondervinden door het dragen daarvan, omdat het aansluit bij jouw bewustzijn.

Tijdens een marktdag komt het regelmatig voor dat een bepaald sieraad opeens meerdere malen opgepakt en bekeken wordt, na enkele weken geen aandacht te hebben gekregen. Meestal wordt zo’n juweel dan op die dag ook gekocht – door een liefhebber met van die gelukkige twinkelingen in de ogen. Daardoor ben ik meer en meer overtuigd geraakt van het uitgangspunt dat een edelsteen en de energie van een sieraad jóu uitzoekt en je plezier en profijt zult hebben van de positiviteit daarvan.

Met de energie van mijn sieraden wil ik je extra mooi laten voelen en de fijne werking van de edelstenen meegeven, zodat je blij wordt van het dragen en het sieraad heel speciaal voor je wordt.

handgemaakt met lapis lazuli

Bijzonder netjes

Zo’n 7 jaar geleden maakte ik na een meer-dan-fulltime-carrière voor ‘t eerst een lange solo-backpackreis. In Zuidoost Azië vond ik mijn creativiteit terug tijdens een workshop macramé. Het aanbod van de vele mooie edelstenen inspireerde me om steeds weer nieuwe, bijzondere sieraden te maken. Van Vancouver tot Thailand, maar ook dichterbij, uit Duitsland en het Mediterraans gebied, kreeg ik vele enthousiaste en tevreden klanten.

Niet veel later ontdekte ik de kunst van het wikkelen met edelmetaal draad. Hierin kon ik nog meer creativiteit kwijt en het sloot bovendien geweldig aan bij het klusje met “echt ijzer” waarmee ik bezig was; het buigen en lassen van ijzerdraad tot rozenbogen voor in de tuin.

Dit werk “in ‘t groot” maakte het super inzichtelijk dat er verschil is tussen buigen en richten, trekken en duwen en snel of langzaam buigen. Dat inzicht heeft ervoor gezorgd dat mijn sieraden altijd bijzonder netjes gemaakt zijn – ik weet wat ik doe. Een compliment wat ik vaak krijg tijdens de gezellige lifestyle markten.

metaalbewerking in 't groot
rozenboog