fbpx

in de kern:

  • warmte
  • zelfwaarde
  • levensvreugde
  • uithoudingsvermogen
  • tegen depressie

Zonnesteen is de uitgelezen edelsteen tegen depressie. De steen verwarmt, geeft energie en staat voor lichtheid en helderheid. De steen maakt optimistisch, stimuleert een goed humeur, levensvreugde en geeft je een positieve kijk op en zin in het leven. Zonnesteen verbetert je stemming en laat de zon weer schijnen voor je. 

Een zonnesteen geeft meer zelfwaarde, zelfvertrouwen en stimuleert een positief zelfbeeld. De steen laat zien dat je goed bent zoals je bent. Als je een negatief zelfbeeld hebt laat de zonnesteen je je goede kanten zien, die veel en veel belangrijker zijn.

De steen helpt ook zeer goed tegen een winterdepressie. Houd dan een zonnesteen een paar minuten vast om weer nieuwe energie te krijgen en laat sombere gevoelens als sneeuw voor de zon verdwijnen. Als je veel met depressieve of neerslachtige mensen in aanraking komt, kun je een zonnesteen dragen om ‘heel’ te blijven en een zonnetje in huis te zijn voor de ander. Zonnesteen stimuleert artistieke vaardigheden en expressie.

Fysiek stimuleert de zonnesteen het zelfhelend vermogen van het lichaam. De steen reguleert het autonome zenuwstelsel en harmoniseert en versterkt de werking van alle organen en helpt bij maag- en darmklachten. Zonnesteen heeft ook een versterkende werking op het hart, de vaten en de bloedsomloop. De steen helpt daardoor en door de verwarmende werking ook tegen koude handen en voeten. Je kunt de steen goed gebruiken bij het herstellen van hartkwalen. Ook bij een te hoge bloeddruk, embolie of aderverkalking werkt de steen goed. Chronische keelpijn, acute bronchitis en astma verminderen door de warmte van de zonnesteen.

Zonnesteen verbetert het uithoudingsvermogen en helpt bij slaapstoornissen. De steen reguleert het dag-nachtritme en verlicht bij uitputting door slaapgebrek. De zonnesteen helpt je te luisteren naar je lichaam. 

Wees zuinig op de steen, want het is een kwetsbare steen die snel kan barsten.

Zonnesteen is een veldspaat en bevat schitterende insluitsels van hematiet en goethiet die prachtig warm, gouden licht reflecteren.