fbpx

in de kern:

  • bevrijding
  • opbloeien
  • transformatie
  • dromen
  • stromen

Unakiet staat voor visie en transformatie, bevrijding en je als herboren voelen. Unakiet kan helpen om inzicht te krijgen waar de knelpunten liggen en wat de oorzaak in het verleden geweest is. De steen helpt om op een zachte, milde manier de beklemmende emoties te laten opborrelen zodat deze verwerkt kunnen worden en zodat de blokkades die je mogelijk hebben tegengehouden in je spirituele en psychische ontwikkeling op te lossen.

Unakiet werkt transformerend en zet zorgen en negatieve gedachten om in positieve gedachten en woorden. De steen kan verlichting brengen in geest en ziel, wat een zeer positieve ervaring kan betekenen. Wanneer het voelt alsof je vastloopt in het leven kan Unakiet een hele goede helper zijn om weer de boel in beweging te krijgen en om je weer de wilskracht te geven om je dromen achterna te gaan.

Voor tekenaars en schrijvers van sprookjes is unakiet een erg leuke steen om op de werktafel te plaatsen om de creativiteit te bevorderen en om de fantasie te laten stromen.

Fysiek is Unakiet een goede steen die je kan helpen bij het herstellen na ziekte. De steen helpt om vitamines en voedingsstoffen beter in het lichaam op te nemen, geeft meer eetlust en brengt je nieuwe energie. Ook helpt deze steen goed tegen stress, bij uitputting en het herstellen van een burn-out. Unakiet kan helpen bij vruchtbaarheidsproblemen en bevordert een gezonde zwangerschap. De steen werkt ondersteunend op het hormoonstelsel en helpt tegen menstruatieklachten. 

Unakiet kan helpen bij koude handen en voeten en bevordert de bloeddoorstroming. 

Unakiet is met zijn kalmerende, aardende werking een mooie steen om te gebruiken in regressie,- en rebirthing therapie. De steen lost blokkades in de meridianen en energiekanalen op en helpt de energie weer te laten stromen.

Unakiet bevordert bewustwording en begrip voor de cyclus van het leven. Ook kan deze steen je door de ogen van je innerlijke kind laten kijken naar de natuur om je heen, zodat je je weer opgewekt, vrolijk en verwonderd kunt voelen door alles wat je nu nog bewuster om je heen ziet. De steen bevordert de fantasie en dankzij de bevrijdende kracht kan het je helpen om het (weggestopte) innerlijk kind in je te bevrijden en te laten opleven.

Wanneer je mediteert met Unakiet wordt je hartchakra geopend en het derde oog chakra. Je kunt visioenen krijgen, inzichten en boodschappen ontvangen. Unakiet helpt je om tijdens deze spirituele reis stevig geaard te blijven.

Unakiet is ook een prachtig gereedschap om te gebruiken bij Gaia genezing – het genezen van Moeder Aarde. Plaats een steen op een plek waar er bijvoorbeeld verontreiniging en vervuiling heeft plaatsgevonden om te helpen bij het reinigen van de omgeving, de stenen, planten, de bomen en het water. De steen zal de energie verhogen en stabiliseren. 

Unakiet is een granietsoort bestaande uit Roze Orthocare Veldspaat, Groene Epidoot en Kwarts. Met zijn kleuren is het een prachtige steen die in de edelstenentherapie bij het hartchakra en het derde oog chakra hoort.