fbpx

in de kern:

  • zelfvertrouwen
  • moed
  • zeer krachtige beschermer
  • ontkrampend
  • pijnstillend
  • aardend

In Afrika, waar de tijgeroog vandaan komt, wordt de steen veel als talisman tegen voodoo en zwarte magie gebruikt. De steen stuurt negatieve energie terug naar de afzender. 

Het is een verwarmende steen, die doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen geeft. Tijgeroog versterkt het ego, maakt zelfbewuster en minder verlegen. De steen bevordert het verantwoordelijkheidsgevoel. Het is een goede steen bij studie, maakt leergierig, nieuwsgierig en vergroot het analytisch vermogen. Tijgeroog maakt het nemen van beslissingen makkelijker.

Tijgeroog is een goede steen tegen angsten en fobieën zoals claustrofobie, smetvrees of angst in het donker. De steen versterkt het innerlijk oog en vergroot de intuïtie.

Fysiek stimuleert tijgeroog het hart en de bloedsomloop, maakt botten sterker en gewrichten soepeler. De steen verwarmt en heelt allerlei klachten aan de luchtwegen zoals verkoudheid, astma, hyperventilatie, chronische bronchitis en allergische keelklachten. Tijgeroog heelt ogen en oren, verbetert het horen en zien. Tijgeroog verbetert bovendien de grove en fijne motoriek. De steen helpt ook tegen spanningshoofdpijn. Een hanger van tijgeroog is heel fijn om te dragen bij klachten veroorzaakt door de menopauze, maar ook vergroeiing of verdikkingen van de botten en gewrichten verminderen door het dragen van een tijgeroog.

Naast de bovengenoemde algemene werking van tijgeroog hebben de volgende soorten nog extra kwaliteiten: 

Blauwe tijgeroog of valkenoog is kalmerend en vermindert stress en nervositeit. De edelsteen remt schadelijke energiestromen en werkt verkoelend bij boosheid en agressie. Valkenoog helpt bij ademnood door verkeerde ademhaling, bevordert wilskracht en zelfvertrouwen. De valkenoog is “koeler” van kleur en heeft een gunstiger uitwerking op het keelgebied.

Rode Tijgeroog is een sterke edelsteen vol passie en kracht en wordt dan ook heel toepasselijk stierenoog genoemd. Rode tijgeroog brengt onvoorwaardelijke liefde. Door deze kwaliteit is het een ideale steen bij bindings- of verlatingsangst (verbindingsangst) en stelt je open voor de juiste liefdespartner. De prachtig rode steen brengt zin in het leven en geeft een ‘energieboost’ waardoor het leven een stuk frisser en gemakkelijker wordt. Het is een ideale edelsteen tegen stress, vermoeidheid en burn-out klachten. De steen zorgt daarnaast voor een gezonde seksdrive en heeft de kracht om seksuele problematiek die de balans in een relatie verstoort op te lossen.

Geef een verlegen kind of een kind dat gepest wordt een tijgeroog als hanger voor moed en kracht. Het is een heel goede beschermende edelsteen tegen negatieve energie in het algemeen omdat het wordt teruggestuurd naar de uitzender. Het mooie is dat de uitzender hierdoor bij wijze van spreken “een koekje van eigen deeg krijgt”. Daardoor zal de uitzender inzien dat de negativiteit bij de ander niet werkt en zal deze persoon ophouden met bijvoorbeeld het pesten.

Een kind wat teveel met het hoofd in de wolken zit kan met behulp van een tijgeroog hanger weer wat meer aarden.

Tijgeroog op de zonnevlecht leggen helpt tegen buikpijn en darmkrampen. De steen werkt dan pijnstillend en helpt de spieren te ontspannen.

Tijgeroog heeft een goudachtige kleur door oxidatie van ijzer. 

Blauwe tijgeroog of Valkenoog is zwartachtig blauw door de aanwezigheid van vezels van het mineraal amfibool. 

Rode tijgeroog heeft door invloed van vuur, vulkanen en bliksem een rode kleur gekregen.