fbpx

in de kern:

  • vrede
  • kalmerend
  • trouw
  • intuïtie
  • logica
  • meditatie

Sodaliet is met zijn diepblauwe kleur een zeer rustgevende en kalmerende edelsteen. De steen haalt onrust en angst bij je weg. Sodaliet is een hele fijne steen om je te verlossen van piekeren en blokkerende gedachten. De steen helpt zeer goed om je tot rust te brengen in stressvolle situaties. Sodaliet vermindert prikkelbaarheid en brengt je in balans. Bij een gejaagd gevoel kan sodaliet heel rustgevend zijn.

Je minder goede eigenschappen kun je beter accepteren met een sodaliet en de steen laat schaamte en schuldgevoelens verdwijnen. Sodaliet geeft je een heerlijk gevoel van tevredenheid. 

Sodaliet staat voor intuïtie en logica. De steen stimuleert je om je idealen na te streven en dit gestructureerd en op een realistische manier aan te pakken. Sodaliet stimuleert je om loyaal te zijn naar jezelf en naar anderen en versterkt een gevoel van rechtvaardigheid en eerlijkheid. De steen verbetert het contact en de communicatie met anderen. Sodaliet kan je ook helpen om artistieke gaven, vooral je muzikale talenten, verder te ontwikkelen.

Fysiek helpt de steen je om goed te ontspannen. Vooral bij een stijve nek, vaste schouders en (spannings)hoofdpijn is het een heel goede helper. Dankzij het aluminium in de steen werkt sodaliet goed bij zenuwpijnen.

Sodaliet helpt ook bij veel kwalen aan het hoofd, zoals keelpijn, heesheid, stemverlies en kan voorhoofds- en bijholte-ontstekingen helen en soms zelfs voorkomen. De steen verhoogt de weerstand, reinigt het lymfestelsel en dankzij het natrium in sodaliet heeft de steen ook een desinfecterende werking.

Sodaliet heeft verder een positieve werking op de hormoonhuishouding en helpt goed tegen overgangsklachten zoals, opvliegers, hoofdpijn en stemmingswisselingen.

Bij mensen met een te hoge bloeddruk is sodaliet een uitstekende hulp.

Sodaliet is een silicaat en werkt daarom goed bij sportblessures en versnelt het herstellen van beschadigde pezen en botbreuken.

Sodaliet werkt sterk op het keelchakra en het voorhoofdchakra. Sodaliet stimuleert de pijnappelklier en het derde oog en helpt je om in een diepe meditatie te komen. De sodaliet maakt dat er dieper ‘naar binnen’ gekeken kan worden. 

Sodaliet is een natrium-aluminiumsilicaat en heeft soms witte aders door zijn donkerblauwe kleur lopen door het witte kalksteen waartussen de steen gevonden wordt.