fbpx

in de kern:

  • bevrijdend
  • negatieve patronen loslaten
  • kracht
  • troost
  • liefde

Serafiniet geeft  je letterlijk en figuurlijk adem om woorden te geven aan dat waar je zo naar verlangt en je ego los te laten. 

Serafiniet zorgt ervoor dat de levensenergie sterk is en goed door het lichaam kan stromen. Hierdoor helpt deze edelsteen je los te komen van je denken en je emoties te bevrijden en geeft daardoor een gevoel van geluk en welzijn. Het helpt het ego loslaten en bevordert een positieve, liefdevolle houding ten opzichte van anderen en jezelf. 

Serafiniet helpt tegen futloosheid en een moedeloos gevoel. De steen kan verlichting brengen bij depressie. Serafiniet is een zuiverende steen welke energie, balans en welzijn bevordert. De steen kan je helpen bij het afvallen en activeert de ruggengraat. 

Fysiek

Serafiniet is een van de krachtigste genezers van het fysieke lichaam, werkt vitaliserend en helpt het lichaam in balans te brengen. De steen heeft een positieve werking op de het hart, de longen en bevordert de opname van ijzer, voedingsstoffen en zuurstof in het bloed. Op die manier werkt serafiniet conditieverbeterend.

Spiritueel

De naam serafiniet komt van serafijn – engel van de hoogste rang. Serafiniet is een variant clinochloor; een edelsteen die spirituele verlichting geeft door alle chakra’s in balans te brengen waardoor de (levens)energie kan terugkeren en doorstromen. Clinochloor helpt je zo in verbinding te komen met je ware gevoelens en verlangens.  Door heling van het hartchakra wordt het kruinchakra geopend waardoor je met de hoogste engelenenergie kunt werken en in diep contact kunt komen.

De schitterende zilverkleurige patronen en strepen in de donkergroene steen doen denken aan de vleugels van een engel; serafiniet geeft je die vleugels