fbpx

in de kern:

  • daadkracht
  • heldere geest
  • levenszin
  • hoop
  • vertrouwen

De Romeinen dachten dat dit kristal de gouden haren van Venus in zich droeg en zij noemden de steen dan ook Venushaarkwarts. Zij droegen Rutielkwarts graag bij zich om liefde aan te trekken.

In de Middeleeuwen werd gezegd dat de ingesloten gouden naaldjes de zonnestralen waren en werd de steen gebruikt om je op te vrolijken. 

De werking van Rutielkwarts is een heel mooie edelsteen, omdat het alle prachtige eigenschappen van het bergkristal iets extra’s geeft door de titaan naaldjes. Bergkristal schenkt een heldere geest, maar rutielkwarts geeft je ook daadkracht. Dankzij dit kristal blijft het niet bij heldere gedachten. De steen stimuleert je om niet alleen te denken, maar ook te doen!

Rutielkwarts helpt je om niet in problemen, maar in oplossingen te denken. Het is een steen die hoop en vertrouwen schenkt. Rutielkwarts helpt goed tegen depressie, angsten en fobieën. De steen geeft je zin in het leven en helpt je je vrolijk en licht te voelen.

Rutielkwarts laat je nieuwe mogelijkheden zien. De steen geeft zelfvertrouwen en helpt je onafhankelijk te zijn en je eigen beslissingen te nemen.

Fysiek werkt de rutielkwarts positief op de luchtwegen en longen en is dan ook een ideale edelsteen bij astma en bronchitis. De steen maakt het slijm los en helpt goed tegen benauwdheid. Ook voor mensen die lang gerookt hebben en gestopt zijn is dit een zeer goede edelsteen. Draag de rutielkwarts dan om weer schoon te worden en de longen sterker te maken. De steen geeft kracht en energie en is daarom ook een goede hulp voor mensen met een chronische aandoening. 

Rutielkwarts is een zeer krachtige genezer. De steen straalt de genezende energie goed door naar alle chakra’s en verbindt ook alle chakra’s goed met elkaar. De steen werkt geestverruimend en verhoogt je spirituele bewustzijnsniveau. 

Rutielkwarts is ook een mooie steen om te geven aan iemand die terminaal ziek is. De steen helpt de angst voor het sterven weg te nemen en helpt om in vertrouwen te gaan.

Rutielkwarts is bergkristal (soms rookkwarts of zelfs amethist) met ingesloten naaldjes van titaan. Een heel bijzondere en mooie steen om te zien! De dunne naaldjes zijn vaak goudkleurig en het is soms bijna niet te geloven dat dit puur natuur is. Bijna te mooi om waar te zijn…