fbpx

in de kern:

  • transformatie
  • mogelijkheden
  • nieuw begin
  • veerkrachtig
  • ontgiftend

Rookkwarts helpt je om oude patronen te doorbreken. Het is de edelsteen van transformatie. Rookkwarts helpt je als grote veranderingen in je leven gewenst zijn. Dat kan verandering van gedrag of van een situatie zijn. Rookkwarts helpt je bijvoorbeeld als je wil stoppen met een verslaving zoals bijvoorbeeld roken, gokken of snoepen. De steen helpt je ook bij het maken van een nieuw begin zoals een verhuizing of een nieuwe baan. Iemand die toe is aan verandering of aan een nieuw begin staat, is gebaat bij een rookkwarts.

Rookkwarts geeft je focus en helpt je om je dromen waar te maken.

Rookkwarts heeft een gunstige werking op angst (met name faalangst), nachtmerries, depressie en suïcidaliteit. De steen helpt te ontspannen, los te laten en te accepteren en zorgt voor geestelijke (veer)kracht. Rookkwarts ondersteunt bij wanhoop en moedeloosheid, versterkt de levenswil en geeft vertrouwen dat alles uiteindelijk goed zal komen. Rookkwarts is ook een sterke beschermende edelsteen tegen negatieve stralingen zoals die van mobiele telefoons, computers en beeldschermen, maar ook tegen negatieve invloeden van bijvoorbeeld milieuvervuiling en wateraders. 

Fysiek werkt rookkwarts werkt pijnstillend, ontkrampend en sterk ontgiftend. De steen heeft een positieve werking op rug,- en bekken,- en heupklachten. Rookkwarts verlicht ook problemen met de pezen en spieren, zoals bij peesontstekingen en peesblessures, spierdystrofie en bindweefsel klachten.

Hoofdpijn door een verkrampte nek of schouders kan oplossen door het dragen van een rookkwarts. De steen kan ook problemen met een te laag libido opheffen.

De steen activeert de energetische doorstroming en helpt energetisch afval versneld af te voeren.