fbpx

in de kern:

  • zorgt voor vrolijkheid en optimisme
  • trekt liefde aan
  • zorgt voor passie
  • laat je genieten van alles om je heen
  • stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam
  • werkt zuiverend

  De afbeelding hierboven is de mooiste en duurste opaal ter wereld; de steen is $1 miljoen dollar waard en te zien in The South Australian Museum in Adelaide aan de Australian south-coast.

  De opaal is geheimzinnig en mysterieus, met kleuren die blijven fascineren. Alle kleuren van de regenboog worden in de steen gevangen. Volgens de Romeinen is het daardoor de Koning onder de Edelstenen. Zij associeerden de steen met hoop, liefde, trouw en inspiratie. De opaal hoort ook bij de sterrenbeelden Weegschaal, Vissen, Kreeft, Schorpioen en Boogschutter, maar ook bij het 21-jarig huwelijksjubileum.

  Opalen zijn dus erg oud en werden al gebruikt voor de tijd van de Assyriërs, Babyloniërs en Romeinen. De oudste vondst, in een grot in Kenia, is waarschijnlijk een sieraad van 4000 v.Chr. uit de mijnen van Ethiopië.

  De Romeinen vonden de opaal een magische steen. De steen werd gebruikt tegen somberheid en melancholie, en was een genezer van oogklachten en gaf stralende ogen. Men geloofde dat de opaal kon waarschuwen voor ziekte en narigheid. Met onze huidige kennis weten we dat de opaal door zijn hoge vochtgehalte sterk reageert op koorts; de steen wordt daar dof van.

  Opaal is er voor de levensgenieters of hen die wel wat meer van het leven zouden willen genieten. De steen zorgt voor vrolijkheid, stemt optimistisch en vult haar eigenaar met levenslust. De altijd optimistisch gestemde steen haalt je uit het hoofd en leidt naar het hart. Opaal geeft liefde voor mooie dingen en laat je genieten van alles om je heen. Het trekt liefde aan en zorgt ervoor dat passie en seksualiteit weer opleven. Een steen met een erotisch tintje dus. Tegelijk worden kwaliteiten als loyaliteit en trouw versterkt. De steen zorgt voor een zonnige kijk op het leven. De wereld verandert met Opaal. Het is een ideale steen bij angsten, zweverigheid, stress, burn-out en depressie.

  Fysiek stimuleert de steen zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt zuiverend. Het heeft een positieve werking op het geheugen, werkt goed tegen stemmingswisselingen bij menstrueren, overgang of zwangerschap, ziekte van Parkinson, hart, infecties, koorts en bijnieren, hart, voortplantingsorganen, bloeddruk, geeft kracht aan organen in de onderbuik, cholesterol, bloedsomloop, nachtmerries, spataderen, verkalking en spijsvertering.

  Opaal is een allemansvriend en dus voor elk chakra even goed, maar het wordt veel gebruikt op het 2e (bezitten en verrijken, navelchakra, Bijnieren) , 3e (zonnevlecht, gevoelswarmte, zetel van de ziel, Alvleesklier) en 4e chakra (hart, liefde & liefhebben, Thymus).

  Over het fascinerende opaal is heel veel geschreven en te vinden op internet. Zinvolle informatie vond ik op https://www.semoea.nl/edelstenen/opaal.html