fbpx

in de kern:

  • zeer krachtige beschermer en heler
  • emotionele genezing
  • verzachtend
  • ontgiftend
  • absorberend
  • vruchtbaarheid en zwangerschap

In de Middeleeuwen werd malachiet gebruikt om te testen of een drank vergiftigd was. Als er gif in de beker zat, dan kon je dat zien aan het verkleuren van de steen.

In Duitsland wordt malachiet ook wel ‘schrecksteen’ genoemd en wordt de steen veel gebruikt tegen shock.

Malachiet helpt je om af te gaan op je eigen innerlijke wijsheid, helpt je om veranderingen aan te durven gaan en om stappen te ondernemen om je diepste dromen te gaan verwezenlijken. De edelsteen staat voor transformatie en helpt je de rust en balans te vinden in onrustige tijden. Malachiet versterkt je in moeilijke situaties.

Het bij je dragen van een malachiet helpt je om beter logisch na te denken en ook je reactievermogen wordt sneller. Het analyseren gaat beter en je komt sneller op de juiste woorden. Malachiet stimuleert de ontwikkeling van nieuwe ideeën, maakt je leergierig en nieuwsgierig, verstandig en rechtvaardig. De steen helpt je om je beter in te leven en laat je de schoonheid in kunst, maar ook van situaties makkelijker inzien.

Malachiet is een fijne edelsteen als je met dieren werk. Het helpt je om de dieren beter te begrijpen en is dan ook een geliefde steen bij paardenfluisteraars en dierenartsen.

Malachiet helpt goed tegen nachtmerries en tegen angsten en fobieën.

Het dragen van een malachiet beschermt je ook tegen elektromagnetische stralingen (bv. van computers, mobiele telefoons en aardstralen). Het is een sterke beschermsteen en neemt negatieve energiën en vervuiling gemakkelijk op uit zowel de atmosfeer als je lichaam.

Fysiek helpt malachiet dankzij het koper zeer goed tegen reumatische aandoeningen zoals artritis en artrose en gewrichtsontstekingen. Koper drijft de urinezuren af waardoor de gewrichten weer soepeler worden. Ook bij hoofdpijn veroorzaakt door een teveel aan urinezuren is malachiet een goede hulp. Drink hier ruim voldoende water bij om deze werking van malachiet te bevorderen. Malachiet heeft een sterk vochtafdrijvende werking en helpt de nieren en de blaas om beter te functioneren. Zo helpt de edelsteen tegen jicht, tegen (terugkerende) blaasontstekingen en bij een verminderde aandrang om te plassen. Malachiet heeft een zeer reinigende werking en versterkt daardoor de lever. Het koper werkt ook goed tegen bacteriële infecties en helpt goed tegen ontstekingen van de huid en de ogen. Ook heeft malachiet een gunstige uitwerking op het gezichtsvermogen.

Malachiet versterkt het hart, versterkt de wanden van de bloedvaten en vermindert en voorkomt spataderen en aambeien. De steen helpt ook goed tegen hartkrampen.

Malachiet heeft daarnaast een ontkrampende werking op het middenrif en de longen. Dit zorgt voor een betere opname van zuurstof en helpt tegen klachten aan de luchtwegen zoals astma. Malachiet versterkt het zelfhelend vermogen, werkt pijnstillend en is zeer aan te raden bij chronische aandoeningen. Malachiet wordt ook ingezet tegen epileptische aanvallen.

Malachiet is niet voor niets door de eeuwen heen ingezet ter bevordering van de vruchtbaarheid, bij zwangerschappen en bevallingen. De steen helpt de bevalling makkelijker te laten verlopen en helpt bij het toeschieten van de borstvoeding. Daarnaast heelt malachiet ook klachten aan de geslachtsorganen, prostaatklachten en helpt bij een onregelmatige of pijnlijke menstruatie.

Malachiet hoort bij de hartchakra en kan tijdens een chakra legging goed gebruikt worden om weer evenwicht te krijgen. De steen reinigt de chakra’s, zoekt naar blokkades en heft deze op, corrigeert emotionele disbalans en stimuleert de energiestroom. Een malachiet op het hart of de zonnevlecht beschermt je tegen negatieve invloeden en helpt je om heftige negatieve emoties te verwerken. Heb je iets heel heftigs meegemaakt leg dan een malachiet op de zonnevlecht voor een snelle kalmering en verwerking. 

Malachiet is een kopercarbonaat. Deze edelsteen dankt de mooie groene kleur aan het ingesloten koper met een beetje water. 

Malachiet is poreus en kwetsbaar voor parfums, zeep en crèmes. Zij kunnen de mooie groene kleur van malachiet doffer maken.