fbpx

in de kern:

  • kalmerend
  • rustgevend
  • ontspannend
  • ontgiftend
  • krachtige beschermer
  • wilskracht
  • opbeurend

Lepidoliet hoort bij de mica’s en is dan ook een echte glimmer. Deze edelsteen heet ‘Kraaienzilver’ in Noorwegen. De kraaien zijn er dol op om hun nest te verfraaien met kleine stukjes mica. Andere namen voor lepidoliet: lithiumglimmer en schubbensteen. 

Lepidoliet heeft, net als alle mica’s, een krachtige beschermende werking. De steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf (bv. stralingen van computers en gsm). Het is ook een goede ondersteunende edelsteen bij het doorbreken van negatieve patronen, zoals bij anorexia nervosa, bipolaire stoornissen, verslavingen en dwanggedachten. Lepidoliet is een hele lieve, kalmerende edelsteen die je geest goed tot rust kan brengen bij depressie, wanhoop en stress. De steen maakt vrolijk en enthousiast en vermindert aanzienlijk de symptomen van stress en depressie.

Lepidoliet helpt je je grenzen te stellen en deze te bewaken. De steen laat je steviger in je schoenen staan, maar helpt je ook om de grenzen van anderen te respecteren. De steen maakt onafhankelijk en stimuleert je om doelen te stellen en versterkt de wilskracht om deze ook daadwerkelijk te bereiken. Lepidoliet vergroot het analytisch denken, maakt flexibel van geest en geeft je nieuwe inzichten en ideeën. De steen laat je rationeel denken en helpt om makkelijker beslissingen te kunnen nemen en om knopen door te hakken. 

De steen werkt kalmerend bij hyperactiviteit. Leg een lepidoliet onder je kussen voor het bevorderen van de slaap. De steen helpt tobben en piekeren te verminderen, schenkt rust en beschermt tegen nachtmerries. Lepidoliet kan je snel weer kalmeren als je van streek bent door bijvoorbeeld een heftige ruzie of een slecht bericht.

Fysiek werkt lepidoliet heel goed tegen spierspanningen, ischias en gewrichtsklachten. Deze edelsteen heeft dan ook een helende werking op jicht, reuma en fibromyalgie. Lepidoliet helpt goed tegen pijn, vooral bij pijn veroorzaakt door stress. De steen is ook een goede helper tegen zenuwpijn, epilepsie en de ziekte van Alzheimer.

Lepidoliet is een reinigende edelsteen, werkt ontgiftend en versterkt het immuunsysteem. De steen helpt dankzij het stimuleren van de waterhuishouding tegen verstopping en heelt en voorkomt nierstenen.

Wondjes genezen sneller als je een lepidoliet draagt. Lepidoliet helpt goed om de huid, het weefsel, kapsels en de gewrichten soepel te maken. Lepidoliet op de huid dragen werkt bijzonder goed tegen een droge of schilferige huid. Ook tegen allergische reacties, zoals rode ogen, rode vlekken op de huid of opgezwollen slijmvliezen helpt het dragen van lepidoliet goed.

Dankzij het lithium is lepidoliet een geliefde steen in de edelstenentherapie, want dat bestanddeel is zeer belangrijk voor het flexibel maken van de geest en de rustgevende werking op het hoofd. Lepidoliet helpt heel goed tegen malende gedachten en stress. Probeer elke dag een half uurtje met lepidoliet te mediteren.

Lepidoliet hoort bij alle chakra’s en helpt blokkades in de aura te doorbreken en helpt alle losgekomen emoties op een zachte manier te verwijderen.