fbpx

in de kern:

  • spirituele kracht
  • vriendschaps,- en relatiesteen
  • steen van de onderzoeker
  • kalmerend bij overspanning
  • positieve werking op de schildklier,
  • bloeddruk en zenuwen

Lapis Lazuli kennen we vooral als een belangrijke steen die veel gebruikt werd in het oude Egypte als “de steen des Hemels”. De Egyptenaren verwerkten de steen in allerlei symbolische voorwerpen als scarabeeën en in sieraden.

Lapis Lazuli versterkt de wil, geeft zelfvertrouwen en beschermt tegen slechte invloeden.

De steen stimuleert goedheid, zorgzaamheid en hulpvaardigheid en is een echte vriendschaps- en relatiesteen. Lapis lazuli helpt je om de mensen om je heen te accepteren zoals ze zijn. Bij het aangaan van een nieuwe relatie of vriendschap is een Lapis Lazuli een leuk en betekenisvol geschenk. 

Het blauw van de steen maakt je vrolijk, maar ook rustig en kalm op een plezierige manier. Daarbij zorgt de pyriet voor kracht en moed en dit geeft een unieke combinatie die vooral erg goed werkt bij overspanning en depressies.

Lapis Lazuli maakt nieuwsgierig, laat je zoeken naar kennis en waarheid. Het is dan ook een hele goede edelsteen voor bijvoorbeeld journalisten en onderzoekers, maar zeker ook een ideale steen aan het begin van een studie.

Lapis lazuli is kalmerend voor de geest en helpt je jezelf te uiten zoals je bent. De steen kan je helpen je eigen waarheid te spreken en helpt tegen stotteren.

Fysiek werkt lapis lazuli kalmerend, beschermt tegen een te hoge bloeddruk en helpt goed tegen slapeloosheid. Ook beschermt de steen tegen epilepsie en beroerte. Lapis lazuli is goed voor de huid en helpt bij bijvoorbeeld eczeem en tegen puistjes of bij huidwondjes. De steen helpt tegen klachten die ontstaan door nervositeit zoals nagelbijten, haaruitval of bij spanningshoofdpijn. Lapis Lazuli werkt genezend bij ontstekingen aan de zenuwen en zenuwuiteinden en kan verlichting bieden aan iemand met een ziekte als MS (multiple sclerose). Lapis Lazuli heeft een stimulerende werking op de schildklier en werkt bovendien harmoniserend op de calciumhuishouding waardoor de steen zeer geschikt is voor mensen met osteoporose.

Lapis Lazuli is een hele spirituele steen die de spirituele kracht en gaven bevordert en geeft verlichting, wijsheid en innerlijke vrede. De steen kan in meditatie gebruikt worden voor astraal reizen.

Lapis Lazuli is een prachtige azuurblauwe steen. Deze edelsteen ontstaat in kalksteen en graniet en bestaat voor het grootste gedeelte uit lazuriet. Lapis lazuli bevat natrium en aluminium en heeft vaak mooie gouden spikkels van pyriet in zich.