fbpx

In de kern:

  • zeer krachtige beschermer
  • brengt verborgen talenten aan het licht
  • beschermt en heelt aura
  • uitermate geschikt voor iedereen die zich leeg voelt na een dag onder de mensen.

De verborgen kleuren in labradoriet symboliseren de werking: verborgen gaven die op het eerste gezicht nog onzichtbaar leken worden aan het licht gebracht door deze edelsteen.

Labradoriet is één van de krachtigste beschermers en zelfs genezer. De steen is uitermate geschikt voor mensen die zich vaak leeggezogen voelen. Mensen die zich liever niet in een menigte begeven, omdat dat simpelweg te veel energie kost. De lichamelijke en geestelijke vermoeidheid, dat gevoel van ‘uit balans zijn’ kan de labradoriet voorkomen. De steen legt als het ware een schild om je heen om je te beschermen van teveel invloeden. Het heelt de aura en maakt de gaten weer dicht zodat de vermoeidheid verdwijnt. Draag je hierbij ook nog een bergkristal, dan blijft de nieuwe en krachtige energie in balans.

Als drager van labradoriet kun je na lange tijd wat afstandelijker lijken omdat de steen een beschermende laag om de aura legt waardoor je meer bij jezelf kunt blijven, maar waardoor het ook kan lijken alsof je minder geeft om wat iemand doet of zegt tegen je.

Iemand die veel omgaat met zieke mensen is zeer gebaat bij labradoriet. De steen beschermt ze tegen negatieve invloeden en zo blijft de drager ‘heel’.

Elke labradoriet is anders, net zo individueel als ieder mens. Let vooral op welke kleur het meest aanwezig is om te zien wat zijn extra specialiteiten zijn. Iedere labradoriet beschermt tegen negatieve invloeden.

Rood staat voor maximale energie, maakt doelbewust, helpt om te aarden en hoort bij de eerste chakra.

Geel staat voor lichtkracht, levenswarmte, concentratie en werken aan je doel, helpt bij het verwerken van ervaringen en hoort bij de zonnevlecht.

Groen staat voor groeikracht, ontwikkelen, het vrijmaken van emoties, het hart en hoort bij de vierde chakra.

Blauw staat voor rust, innerlijke verdieping, communicatie, helpt je jezelf te uiten en hoort bij de vijfde chakra.

Violet staat voor meditatie, spiritualiteit en hoort bij de kruinchakra.

Labradoriet is een iriserende steen. Het is een natronkalk veldspaat (plagioklaas) die vaak vermengd is met magneet ijzererts of titaan ijzer. De vele plaatvormige insluitsels breken het licht. Dit effect wordt ook wel labradoriseren genoemd.