fbpx

Zoals je hier misschien al ergens hebt gelezen ben ik geregistreerd als “kleine ondernemer” en val daarmee onder de “kleine ondernemersregeling”. Dat betekent dat je geen belasting betaalt over mijn sieraden, maar tegelijkertijd dat ik geen onkosten kan opvoeren. Over alles wat ik inkoop moet ik dus “gewoon” belasting betalen. Bovendien kan ik niet “groot” inkopen omdat er nu eenmaal veel tijd zit in het maken van een hanger. Dat is de reden waarom ik niet bijzonder veel keuze heb in kettinkjes die – met alle respect – OVERAL wel te koop zijn; online en op iedere hoek van ieder winkelcentrum, tot een welbekende drogisterij aan toe. Daar kan ik niet tegenop. En dan nog dit:

1. Kettinkjes zijn nogal mode-onderhevig; kort, lang, fijn, dik, schakel zus, schakel zo… En mijn sieraden zijn juist tijdloos.

2. Veel mensen hebben wel een favoriete ketting waar steeds een ander hangertje aan wordt gehangen.

Mijn bijzondere, handgemaakte hangers worden daarom geleverd met een ketting in een kleur die erbij past, of met een zwarte of bruine koord-ketting. Steeds vaker werk ik met 925 sterling zilver en juweliersmessing en ook bij die hangers wordt een dergelijk kettinkje geleverd zodat het sieraad meteen kan worden gedragen. Zo’n hanger verdient het eigenlijk wel om aan een mooie zilveren, vergulde of gouden ketting te worden gehangen. En die zijn echt op heel veel plekken best voordelig te vinden.

De toegevoegde waarde van mijn sieraden zit in mijn unieke handwerk. Dat wil ik niet teniet doen door te dure inkoop van standaard producten of incourante voorraad.

Als je belangstelling hebt voor een handgemaakte schakelketting in zilver, jeweliersmessing of koper, kan ik altijd kijken wat ik voor je kan betekenen!