fbpx

in de kern:

  • aardend
  • beschermend
  • daadkracht en moed
  • balans

Jaspis is een aardende en beschermende edelsteen. De steen maakt je strijdlustig, geeft je daadkracht en helpt je om ergens voor de volle 100% voor te gaan. Jaspis helpt je daarmee om je doelen waar te maken en ideeën om te zetten in actie. De steen bevordert snel en organisatorisch denken en stimuleert de fantasie.

Jaspis helpt je ook om voor jezelf op te komen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert de angst voor conflicten. De steen maakt je oprecht, eerlijk, hulpvaardig en brengt balans in lichaam, geest en ziel. Jaspis is een goede beschermer tegen negatieve energie en invloeden, stralingen (bv. gsm en magnetron) en vervuiling (bv. medicijnresten, reststoffen door ziekte en ook milieuvervuiling).

Fysiek heeft de steen een positieve werking op de bloedsomloop, spijsvertering, de darmen en de geslachtsorganen. Jaspis is ook een goede steen tegen zwangerschapsbraken.

Naast de bovengenoemde algemene werkingen hebben de verschillende soorten nog extra kwaliteiten:

Afrikaans turkoois beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. Het is een Sterk geneeskrachtige en zuiverende edelsteen. De steen werkt kalmerend en brengt evenwicht. Afrikaans turkoois helpt tegen uitputting, depressie en paniekaanvallen. Het is een goede meditatiesteen.

Dalmatiër jaspis is een sterke beschermende steen tegen negatieve stralingen en energieën en helpt je deze uit je lichaam te verwijderen. Daarnaast helpt de steen goed tegen piekeren. Dalmatiër jaspis helpt je de stroom van malende gedachten stop te zetten en helpt je tot rust te komen. De steen werkt opbeurend, geeft energie en helpt tegen depressie. Het is ook een goede steen om onder je kussen te leggen om nachtmerries te voorkomen. Dalmatiër jaspis helpt verder goed bij verstuikingen en bevordert de reflexen.

Gele jaspis is de zachtst werkende vorm van jaspis. De steen verbetert het uithoudingsvermogen en vermindert spanningen in het lichaam. Gele jaspis heeft een positieve werking op het immuunsysteem, de maag (bijvoorbeeld tegen maagzuur), de lever, galblaas en de darmen (bijvoorbeeld tegen darmkrampen). Gele jaspis is ook een mooie, beschermende steen tijdens het reizen, zowel fysiek als spiritueel.

Kambaba jaspis is feitelijk eldariet

Landschap jaspis (picture jaspis) is een mooie, beschermende en aardende edelsteen die je helpt om de verbondenheid met het aardse te kunnen ervaren. Landschap Jaspis brengt evenwicht in je lichaam en geest, maar ook met je omgeving. Daarbij vergroot het verdraagzaamheid tussen mensen en de mens en de natuur. Het stimuleert mededogen en onvoorwaardelijke acceptatie van jezelf, van je gevoelens en je emoties.

Luipaard jaspis of regenwoud jaspis is feitelijk rhyoliet.

Deze Jaspis soort brengt een geruststellende en ondersteunende energie waarin je helemaal kunt zijn. Het maakt dat je je meer kunt openstellen en los kunt laten van wat je niet meer dient. De steen geeft innerlijke rust en bescherming voor je innerlijke kind en is heel geschikt voor hooggevoelige mensen. De steen absorbeert negatieve energie, geeft troost en verzacht bij schuldgevoelens, angst en verdriet.

Fysiek heeft landschap jaspis een positieve werking op het zenuwstelsel en stofwisseling, immuunsysteem, gewrichten, longen, darmen, nieren, lever en epilepsie. Het stimuleert bovendien het uithoudingsvermogen en herstellend vermogen van je lichaam na ziekte.

Oceaan jaspis bevordert de doorstroming van energie. De steen helpt positieve, helende energie op de goede plek komen en voert negatieve energie af. Oceaan jaspis werkt ontspannend en kalmerend en geeft een gevoel van vrijheid. De steen bevordert een positieve instelling en helpt negatieve gevoelens en gedachten, zoals bijvoorbeeld zorgen, angst en depressie, loslaten. Het is een goede edelsteen om te gebruiken ter ondersteuning van een healing. Fysiek werkt oceaan jaspis ontgiftend. De steen heeft een positieve werking op het hormoonstelsel, de klieren, de organen, de spijsvertering, obstipatie en overmatig transpireren.

Picasso jaspis verschaft en versterkt organisatietalent. De steen stimuleert de fantasie, geeft levendige ideeën en stimuleert je die ideeën ook echt uit te voeren. Bovendien is het een goede steen tegen alle mogelijke darmklachten.

Polychroom jaspis is een goede edelsteen tegen stress. Deze steen helpt negatieve gedachten te laten verdwijnen en je geest op orde te krijgen en om overzicht te geven.

Polychroom jaspis helpt goed bij, anorexia nervosa, boulimia en versterkt de maag, de gal, lever, de milt en bij blaas,- en nierproblemen zoals een blaasontsteking. Ook bevordert de steen een regelmatige menstruatiecyclus.

Rode jaspis en jaspis breccie zijn de meest dynamische en activerende jaspis soorten. Deze soorten werken aardend en bevorderen de energiedoorstroming door blokkades te doorbreken in de onderste chakra’s en knieën. Deze stenen werken verwarmend en voorzien het lichaam van energie. Ze helpen je in je kracht staan, bevorderen wilskracht en doorzettingsvermogen en verminderen angst en zorgen. Deze edelstenen hebben een positieve werking op het bloed, werken ontgiftend en stimuleren de werking van de lever, de bloedcirculatie en de stofwisseling. Rode jaspis en jaspis breccie kunnen je ondersteunen als je wilt afvallen.

In meditatie is jaspis een goede edelsteen voor astraal reizen.