fbpx

in de kern:

  • ontspanning
  • harmonie
  • één worden met jezelf
  • veerkracht
  • vitaliteit
  • geestelijke en spirituele groei

Eldariet wordt ook wel kambaba jaspis genoemd, wat misleidend is, want Eldariet is geen jaspissoort maar een rhyoliet – vulkanisch gesteente met kwarts en fossiele alg.

Eldariet leert de mens meer in het lijf en moment te zijn, uit het hoofd zijn en genieten van het moment. We leven niet gisteren of morgen, maar nu. Eldariet maakt vrolijk en zorgt voor een diepe connectie met deze aarde. Hierdoor brengt het rust en een algeheel gevoel van welzijn. Eldariet helpt je positief en moedig door te gaan, wat er ook gebeurt. De steen versterkt lichaam, geest en ziel en geeft zelfvertrouwen, inzicht en balans. Snel wisselende emoties komen in balans en mensen die niet lekker in hun vel zitten hebben baat bij het dragen van eldariet. De steen helpt het hoofd koel te houden en het hart rust te geven en is ook een fijne steen bij het verwerken van liefdesverdriet en rouwverwerking. Eldariet kan je helpen om angsten en fobieën te overwinnen. 

Het langdurig dragen van eldariet geeft kracht en energie. De steen is dan ook uitermate geschikt voor mensen die last hebben vermoeidheid, uitputting en multiple sclerose.

Eldariet helpt je om je buitenkant, degene die je bent voor de buitenwereld, de misschien wat stoerdere jij, samen te laten komen met je zachtere, misschien toch wat onzekere en meer emotionele binnenkant. De steen zorgt ervoor dat je meer één wordt met jezelf en dat je hier meer balans in kunt vinden.

Fysiek bevordert eldariet de spijsvertering, de bloedsomloop en heelt zenuwontstekingen. De steen bevordert de opname van vitamines en mineralen, met name vitamine B. Eldariet heeft een harmoniserende werking op het hormoonstelsel en heelt klachten zoals een te snelle of te trage stofwisseling, menstruatieklachten, overgangsklachten en suikerziekte. De steen heeft een bevorderende werking op het gehoor en helpt tegen oorsuizen. Het dragen van eldariet kan blaasstenen en nierstenen helpen voorkomen of oplossen.

Eldariet helpt ook goed bij een droge huid, droge lippen, droge slijmvliezen in neus, keel en mond. Keelklachten en longklachten nemen af door het dragen eldariet. Eldariet kan helpen bij overmatig of juist te weinig zweten omdat het de werking van de zweetklieren en de vochtbalans herstelt.

Eldariet werkt spierontspannend, vermindert verkrampingen, maakt de kaken, nek en schouders weer los en geeft nieuwe energie om door te gaan in tijden van stress.

Eldariet heeft een diepe helende werking en kan op dna-niveau de cellen helpen te herstellen. Draag ook hiervoor de steen voor langere tijd. Als laatste heeft eldariet ook een positief effect op huidaandoeningen, zoals puistjes, acne, uitslag en infecties.

Eldariet wordt in de edelstenentherapie graag ingezet om je te helpen ontspannen. Eldariet kan je in meditatie laten inzien dat ogenschijnlijke grote verschillen zoals het verschil tussen licht en donker, groot en klein, man en vrouw, maan en zon, meer samenhangen dan je zou denken. Alles is één. De steen laat je diep vanbinnen kijken naar jezelf, naar je hele persoon. Je zal bewust worden van je goede, maar ook minder leuke kanten en laat je zien dat deze minder positieve kanten niet erg zijn. Door deze bewustwording kun je er eens goed naar kijken er iets aan gaan doen.

Eldariet is een steen van geestelijke en spirituele groei en helpt je de kennis te vinden waar je naar zoekt. De steen versterkt het doorzettingsvermogen, maakt flexibel en veerkrachtig en schenkt vitaliteit en levenskracht.

Eldariet maakt mens en aarde vruchtbaar en geeft ruimte. Het resoneert met de oudste gedeeltes van de hersenstam en autonome processen in het lichaam. Op die manier haalt het oude blokkades, programma’s en overtuigingen weg.

Eldariet in combinatie met Rhodochrosiet kan het trillen en bibberen door de ziekte van Parkinson verminderen.