fbpx

in de kern:

  • geeft kracht en energie
  • zelfreinigend
  • beschermend
  • aardend
  • bloedsteen
  • ontladen
  • versterkt het zilveren koord

Hematiet is een ijzeroxide. Op het eerste gezicht lijkt hematiet meer op een metaal dan op een steen vanwege het bijzonder mooie, spiegelend glanzende oppervlak. De oude Egyptenaren maakten spiegels van hematiet.

Hematiet maakt sterk en geduldig en is daarom een goede edelsteen voor mensen die veel geduld moeten opbrengen en veel geklaag moeten aanhoren. 

Hematiet zorgt dat je met beide benen op de grond blijft staan en geeft moed, wilskracht en energie. Verlegen mensen durven meer en denken minder in beperkingen door het dragen van hematiet. De steen helpt je om helemaal jezelf te zijn en geeft je zelfvertrouwen.

Hematiet helpt ook om verslavingen en dwanggedachten los te laten. De steen geeft levensmoed, verwarmt je hart en versterkt de wil om te leven. Hematiet beschermt je en legt een schild om je heen om je te beschermen tegen alle vormen van negatieve energie. De steen transformeert de negatieve energie naar positieve energie.

Hematiet helpt logisch en analytisch te denken, verscherpt de concentratie en focus en is een goede steen om bij je te dragen bij studies als wiskunde, scheikunde en natuurkunde of wanneer je een probleem moet oplossen.

Hematiet onder het hoofdkussen helpt tegen piekeren en absorbeert negatieve, malende gedachten. De steen helpt ook tegen tandenknarsen. Draag hematiet ook om je energie te herstellen als je je moe voelt.

Fysiek laat hematiet je een betere houding aannemen. Met name als je bijvoorbeeld met opgetrokken schouders of een kromme rug loopt of zelfs ineengedoken zit ten gevolge van angsten of frustraties. 

Hematiet heeft een krachtige positieve uitwerking op het hart en het bloed. De steen verbetert de bloedsamenstelling, helpt bij bloedarmoede en vergroot de opname van ijzer uit voedsel. Na een zware operatie of na uitputting door ziekte zorgt hematiet voor een sneller herstel. Hematiet stimuleert de doorbloeding en helpt goed tegen koude handen en voeten en bij de ziekte van Reynaud (witte, bloedeloze vingers bij kou). Hematiet helpt sowieso goed bij alle klachten die met het bloed te maken hebben, zoals menstruatieklachten, bloedneuzen, blauwe plekken, spataderen, kuitkramp en hartritmestoornissen. De steen werkt bloedreinigend, stelpt bloedingen, heeft een positieve werking op de milt en verhoogt de weerstand. 

Hematiet is pijnstillend en kan goed verlichting geven bij zowel chronische als acute pijn.

Let op bij ontstekingen – deze kan hematiet juist verergeren.

Hematiet heeft een hele mooie eigenschap. De steen versterkt het zilveren koord tussen de ziel en het fysieke lichaam. Een mooie steen voor pasgeboren baby’s, maar ook voor kinderen en volwassenen die een zware operatie krijgen. Hematiet hoort bij het aardechakra en het basischakra.

De hematiet wordt ook wel ‘bloedsteen’ genoemd. Dit is vanwege het feit dat het slijpwater van hematiet bloedrood is.  (Heliotroop en hematiet hebben dezelfde bijnaam).