fbpx

in de kern:

  • beschermend
  • kalmerend
  • denksteen
  • iq-verhogend
  • helend
  • genezend
  • meditatiesteen

Fluoriet komt van het woord “fluere” wat Latijns is voor stromen, vloeien.

Fluoriet is een goede edelsteen voor denkprocessen, bevordert de concentratie, geeft inzicht en een heldere geest. Fluoriet is daarom ook een goede studie- en denksteen. Het helpt je de stof gemakkelijker in je op te nemen en het geleerde goed te kunnen reproduceren.

Fluoriet stimuleert de fantasie, helpt je om “out of the box” te denken en maakt je vindingrijk. Fluoriet brengt orde en structuur in chaos omdat het inzicht geeft in patronen en je helpt negatieve patronen te doorbreken.

De steen beschermt tegen negatieve emoties en brengt balans. Het werpt als het ware een schild op tegen negatieve energieën en helpt tegen angstgevoelens.

Fluoriet is ook een geschikte steen voor mensen met ADHD.

Fysiek werkt het dragen van fluoriet goed op het zenuwstelsel en brengt beide hersenhelften in balans. Mensen met de ziekte van Parkinson, motorische problemen en concentratieproblemen hebben er veel baat bij. Het dragen van een hanger met fluoriet helpt goed tegen astma, longemfyseem en chronische bronchitis. Fluoriet stimuleert de werking van de schildklier en versnelt de genezing van wonden.

Fluoriet heeft verschillende kleuren en iedere kleur brengt naast de bovengenoemde algemene werkingen nog extra kwaliteiten met zich mee:

Regenboog fluoriet vertoont alle kleuren en is een geweldige beschermsteen! De steen hoort bij alle chakra’s en maakt lenig en behendig, zowel lichamelijk als geestelijk. Het is ook een goede steen tijdens de zwangerschap en de bevalling.
Wit op het kruinchakra reinigt de aura. Fluoriet geeft energie en heelt het immuunsysteem.
Paars op het voorhoofdchakra bevordert de spirituele groei en je intuïtie. Het is ook een goede beschermsteen bij overgevoeligheid. Fluoriet versterkt de concentratie en helpt tegen hoofdpijn.
Blauw hoort bij de keelchakra en staat voor communicatie en bevordert de creativiteit. Fluoriet heelt aandoeningen aan neus, keel en oren en helpt tegen verkoudheid, keelpijn en griep.
Groen fluoriet werkt kalmerend en ontspannend. Het heelt aandoeningen aan de huid, longen, bronchiën en zenuwen. Het is een goede steen bij allergie.
Roze fluoriet op je hartchakra maakt je liever voor jezelf en voor anderen. Deze steen sterkt het hart.
Geel en oranje maken opgewekt en vrolijk. Geel werkt ontgiftend en is goed voor de lever, blaas en nieren. Oranje helpt bij blaasontsteking, aderverkalking en ook bij verzuring wat jicht en reuma veroorzaakt.
Rood, bruin en zwart in fluoriet horen bij de basischakra en beschermen tegen negatieve emoties en situaties.

Fluoriet is ook een goede meditatiesteen en wordt gebruikt om tijdens de meditatie te kunnen tijdreizen.