fbpx

in de kern:

  • verbindend
  • stressverlagend
  • tegen examen,- en podiumvrees
  • bevordert creativiteit
  • troost en geeft rust
  • steen van de communicatie
  • helend

Chalcedoon is een goede edelsteen voor mensen die snel geraakt en prikkelbaar zijn. De steen geeft letterlijk en figuurlijk de ruimte om weggedrukte emoties te verwerken. Chalcedoon helpt bij het helen van innerlijke wonden die veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld jeugdtrauma’s, gevoelens van niet geaccepteerd zijn of gekwets zijn. Blauwe chalcedoon werkt bloeddruk,- en stressverlagend, werkt troostend bij depressie en maakt rustig bij overspannenheid.

Chalcedoon is de uitgelezen edelsteen voor communicatie. De steen helpt je om goed uit je woorden te komen, rustig te spreken en helder te formuleren. De steen kan je ook leren beter te luisteren naar wat anderen proberen te zeggen en elkaar te laten uitpraten. Het is daarom ook een goede vriendschapssteen. 

Chalcedoon steen helpt ook tegen verlatingsangst. Chalcedoon versterkt de band met het goede en de goede eigenschappen van jezelf en  helpt je jezelf te uiten in creativiteit zoals schilderen, dansen en muziek maken. Blauwe chalcedoon is een hele goede steen voor angstige kinderen. 

Fysiek werkt blauwe chalcedoon goed tegen winterhanden  en -voeten.

Blauwe chalcedoon hoort bij het keelchakra en heelt veel kwalen aan de keel zoals heesheid, infecties en ontstekingen aan keel en luchtwegen, maar helpt ook tegen stotteren. Blauwe chalcedoon helpt bij nek,- en schouderklachten en is een goede hulp bij RSI-klachten veroorzaakt door langdurig werken aan een beeldscherm.

Chalcedoon is een agaat soort die wordt gevonden in holtes en breuken van stenen als verbindende laag in de agaat. De laag omsluit andere edelstenen en zo is de werking eigenlijk ook; helend en verbindend.