fbpx

in de kern:

  • verkoelend
  • verhelderend
  • verzachtend
  • verlichtend
  • troostend
  • kalmerend

Vroeger droegen zeelui de aquamarijn bij zich ter bescherming van de verdrinkingsdood.

Aquamarijn heeft een kalmerende en harmoniserende werking op lichaam, geest en ziel en is een ideale edelsteen om bij je te nemen in geval van stress. De steen schenkt helderheid, versterkt het geheugen en helpt om structuur te vinden en aan de slag te gaan. Aquamarijn helpt om oorzaken te herkennen, stimuleert optimisme en brengt je op creatieve ideeën om tot oplossingen te komen. De steen helpt je om je inspiratie weer terug te vinden en stimuleert de fantasie. Aquamarijn is een hele fijne edelsteen voor gevoelige mensen en helpt angsten en fobieën te bedwingen.

De steen helpt ook mensen die zich niet helemaal op hun plek voelen zich weer thuis te laten voelen. Ook jongvolwassenen die net op zichzelf zijn gaan wonen kunnen de ondersteuning van Aquamarijn goed gebruiken. De steen helpt ze om structuur te vinden en om goed voor zichzelf te zorgen.

Aquamarijn is een sterk troostende edelsteen bij verlies van een geliefde of misschien wel iets materieels. Het is een goede steen om opgekropte emoties te verwerken. De steen helpt om deze emoties los te maken en heft blokkades in de keelchakra op. Een blokkade in de keelchakra kun je opmerken doordat je bijvoorbeeld veelvuldig de keel schraapt. Aquamarijn helpt je om te praten over je problemen en geeft troost.

Fysiek werkt aquamarijn werkt kalmerend, pijnstillend en ontkrampend en is één van de beste stenen tegen allerlei allergieën. De steen biedt hulp bij insectenbeten, allergische reacties op brandnetels en verminderen van eczeem en allergische huidreacties. Aquamarijn is ook goed voor de slijmvliezen en maakt een vastzittende hoest los. Klachten als hooikoort, bronchitis, opgezette klieren in de keel, allergische reactie op huisstofmijt, prikkende ogen helpt aquamarijn te genezen en te voorkomen. 

Aquamarijn is een soort beryll. De steen dankt zijn kleur aan spoorelementen van lithium, calcium en fluor.