fbpx

in de kern:

  • balans
  • zelfbeheersing
  • helderheid
  • zuiverend
  • kalmerend
  • harmonie
  • spirituele rust
  • intuïtie

Vroeger werd de amethist gebruikt als steen tegen dronkenschap en daar dankt de edelsteen de naam dan ook aan. A-methyl betekent namelijk anti-alcohol.

Amethist zorgt voor kalmte en innerlijke rust, vermindert zenuwachtigheid en stress en helpt de concentratie te verbeteren. De edelsteen stimuleert zelfbeheersing, kalmeert sterke emoties en brengt stabiliteit. Amethist helpt ook verdriet en heimwee te verminderen. Deze staan naast het bed is goed voor slechte slapers omdat deze edelsteen helpt beter in te slapen. Ideaal voor kinderen met slaapproblemen of kinderen die vaan nachtmerries hebben.

Amethist helpt tegen spanningsmaagpijn, verstrooidheid, bevordert de bloedsomloop, helpt bij het helen van brandwonden, ondersteunt de lever, is goed voor de ogen en ontspant nek,- en schouderspieren. Amethist helpt goed tegen elke vorm van onmatigheid als de steen gedragen wordt. De kleur geeft helderheid van geest en is ontspannend in het algemeen.

De edelsteen helpt je de stilte in jezelf te vinden en en ontwikkelt je intuïtie. Amethist stimuleert en ondersteunt je in je spirituele groei, bevordert creativiteit en helpt je in visualisatie en meditatie dankzij mangaan. Amethist hoort bij het zevende chakra en is de steen van de hoogste macht.

Naast de hierboven genoemde algemene werking heeft roze amethist nog de volgende specifieke eigenschappen:

Roze amethist is een zeer geschikte steen voor emotionele genezing. De steen brengt je op een prachtige liefdevolle manier in contact met je innerlijk kind, helpt om het kind in jezelf weer terug te vinden en om weer een heel mens te worden.  Roze amethist kan je helpen om moeilijke en verdrietige tijden te doorstaan. De steen ondersteunt je in het verwerken van pijn en verdriet en zorgt ervoor dat je je niet gaat afsluiten. Roze Amethist kan je helpen om weer uit het gevoel van isolatie te komen.