fbpx

in de kern:

  • zeer krachtige heler
  • beschermt tegen straling
  • kramp verlagend
  • kalmerend
  • tegen depressie
  • helpt bij de bevalling
  • helpt bij hersenaandoeningen

Als wateren diep en oud, lonkt amazoniet in betoverende turkooisgroene tinten en belooft het de geest te kalmeren en de ziel tot rust te brengen. Amazoniet is bij vele Indianenstammen een belangrijke heelsteen.

Amazoniet geeft wilskracht en ondersteunt je om het heft in eigen hand te nemen. Deze edelsteen haalt je als het ware je uit het gevoel van slachtoffer zijn. De steen versterkt het intellect en stimuleert de doorbloeding van de hersenen. Amazoniet helpt je om problemen vanuit meerdere gezichtspunten te bekijken en vervolgens de juiste stappen te kunnen zetten om ze op te lossen. De steen werkt goed tegen stemmingswisselingen en is geschikt bij milde depressies en ADHD. Amazoniet filtert de informatie die bij je binnenkomt en werkt daardoor goed tegen verdriet en piekeren. De steen is kalmerend bij angst voor controleverlies en kan zo helpen tegen hyperventilatie. Amazoniet verzacht trauma’s, heft zorgen, negatieve gedachten, frustraties en ergernissen op. Het is een goede steen tegen voorjaarsvermoeidheid, want hij maakt weer opgewekt. Amazoniet is ook een sterke beschermingssteen tegen negatieve energie en beschermt zo tegen elektromagnetische straling zoals die van mobiele telefoons, computers, magnetrons, etc en tegen de schadelijke invloeden van milieuvervuiling.

Fysiek werkt amazoniet tegen vele kwalen. De steen hoort bij de hart chakra, voorhoofdchakra en kruinchakra. Amazoniet is een fijne steen bij nagenoeg alle haar- en huidproblemen zoals acne, pukkels, haaruitval, droge huid, psoriasis, schimmelinfecties, koortslip en zwemmerseczeem. Amazoniet heft blokkades in het zenuwstelsel op en brengt beide hersenhelften in balans. De steen helpt bij hersenaandoeningen en heeft een positieve werking op de hormoonhuishouding. Amazoniet werkt ontkrampend en is dan ook een goede steen tegen menstruatiekramp. Bij een bevalling is amazoniet een goede hulp bij het verstrijken van de baarmoedermond. De steen verlicht en heelt artrose en chronische reuma en stimuleert de werking van het hart en verbetert de bloedsdoorstroming. Amazoniet heelt stofwisselingsziekten die gebreken aan de botten en tanden veroorzaken en helpt bij stofwisselingsstoornissen (lever). Amazoniet onder een kussen of op het nachtkastje zorgt voor een goede slaap.