fbpx

in de kern:

  • zelfverwezenlijking
  • balans
  • geluk
  • gezondheid
  • schoonheid
  • trouw
  • beschermend
  • kalmerend

Indianen noemen de typisch blauwe stenen de scherven van de hemel.

Turkoois is over de hele wereld een zeer geliefde krachtige heler en werd al zo’n 3000 jaar v.Chr. gebruikt. Turkoois cadeau krijgen brengt je geluk en gezondheid.

Turkoois is de ideale edelsteen om je eigen doel te helpen verwezenlijken. De steen brengt je op creatieve oplossingen voor problemen (ook relatieproblemen) en geeft je inzicht in het ontstaan ervan. De steen maakt eerlijk en getrouw en stimuleert trouwe vriendschap en de romantiek in liefdesrelaties.

Turkoois geneest liefdesverdriet en beschermt je bij overgevoeligheid voor prikkels van buitenaf. Het is een goede beschermsteen.

Mensen die last hebben van angsten en fobieën, anorexia nervosa, eetverslaving, paniekaanvallen of neuroses hebben veel baat bij turkoois. Turkoois zorgt voor evenwicht en helpt je jezelf te accepteren zoals je bent. De steen brengt ook evenwicht bij extreme emotionele schommelingen. Turkoois is rustgevend en kalmerend, helpt goed tegen uitputting en depressie, bevordert een rustige slaap en beschermt tegen nachtmerries. Turkoois kan je helpen om de schoonheid van de dingen om je heen ècht te zien.

Fysiek versterkt turkoois het hart en werkt ontstekingsremmend. Klachten aan de slijmvliezen zoals aften en ontstekingen in de mond en keel verminderen door het dragen van turkoois. De steen versterkt de zenuwen en werkt tegen zenuwpijnen. Turkoois is goed voor de ogen en de werking van de hersenen. De steen neutraliseert het teveel aan zuur in het lichaam en helpt zo goed bij zuurgerelateerde klachten zoals reuma en jicht, maar ook tegen maagzuur. Turkoois kan helpen bij bloedarmoede en bevordert de opname van ijzer en vitamine B uit voeding en helpt mineralen en vitamines makkelijker en sneller in het lichaam op te nemen.

Turkoois is goed voor mensen met huidklachten: eczeem, psoriasis en kleine wondjes herstellen sneller door het dragen van turkoois. De steen helpt ook bij vitiligo (verlies van pigment in huid en haar).

Chronische keelklachten zoals CARA, COPD en allergie, verminderen door het dragen van turkoois. Turkoois harmoniseert de hormoonhuishouding en verlicht menstruatie,- en overgangsklachten. De steen normaliseert de snelheid van de stofwisseling door het positief beïnvloeden van de schildklier en helpt zo tegen overgewicht.

Turkoois heeft een sterk balancerende werking op alle chakra’s en brengt ze in lijn met de bijbehorende chakra lagen.

Afrikaans turkoois is feitelijk een jaspis soort.