fbpx
In de kern:
  • onvoorwaardelijke liefde
  • vriendschap
  • compassie
  • vrede
  • hoop
  • moed
  • overvloed

De Smaragd staat voor trouw en ware liefde! De Smaragd opent het hartchakra en kalmeert emoties. De steen brengt je inspiratie, balans, wijsheid en geduld. De Smaragd is ook een lieve vriendschapssteen! De steen staat voor vrede, harmonie en schenkt de drager de gave om onvoorwaardelijke liefde zowel te geven als ook te ontvangen.

Smaragd wordt ook wel de steen van inspiratie, oneindig geduld en compassie genoemd. Deze steen wordt genoemd als dé steen voor succesvolle liefde! Hij maakt loyaal en bevordert een diep gevoel van saamhorigheid. De liefdevolle vibraties van Smaragd resoneren met energie die je hoop en moed geeft. Smaragd staat ook voor overvloed en geluk!

Smaragd wil je helpen om te denken aan en meer te leven volgens de bekende “Law of attraction”; positieve gedachten resulteren in positieve ervaringen en geschenken in het leven! Dat is niet altijd makkelijk, maar de smaragd helpt dus  het goede in alle kleine dingen om je heen te zien en nodigt je uit om te genieten van al het moois in de wereld.

Smaragd is een vitaliserende steen, brengt balans en weert negatieve energie af. De steen stimuleert je om positieve energie uit te stralen en geeft je de stimulans om door te gaan met een zelfverzekerd en moedig hart.

In de traditionele edelsteentherapie kan een smaragd gekozen worden om in te zetten voor het ondersteunen van de werking van het hart, bij problemen met de neus,- en keelholtes, longen, de ruggengraat en de spieren. Smaragd zou ook een positieve werking op de ogen hebben en heeft een reinigende werking op de lever. Smaragd kan helpen bij reuma en diabetes.

De Smaragd opent het hartchakra en kalmeert emoties. Smaragd is ook een geliefde steen om te kiezen wanneer je je spirituele gaven zou willen versterken.