fbpx

in de kern:​

  • harmonie
  • compassie
  • bescherming
  • ontspanning
  • rust
  • vertrouwen

Rhodoniet hoort bij de hartchakra en laat liefde ontwaken en groeien. De steen bevordert een gevoel van harmonie en compassie met de medemens en de dieren. Rhodoniet helpt je ook om weer van jezelf te houden. De steen zet je in je kracht en laat je onderdeel voelen van het grote geheel en geeft je het vertrouwen dat alles op het juiste tijdstip en op de juiste plaats gebeurt.

Rhodoniet geeft rust en structuur en er ontstaat weer grip op lichaam en geest.

Deze edelsteen zal ervoor zorgen dat er op een heel zachte manier een doorbraak zal plaatsvinden en blokkades opheffen zodat de energie weer goed kan doorstromen. Dan zullen vaak ook de lichamelijke klachten verdwijnen die hierdoor aanwezig waren, zoals bijvoorbeeld maagzweren en hartkloppingen.

Rhodoniet helpt goed tegen angsten en fobieën en schizofrenie. De steen maakt tevreden en blij, wat goed helpt bij depressie en neerslachtigheid. Het is een sterk beschermende steen. De rust zal weer terugkeren en zij zullen weer meer energie krijgen.

Fysiek staat rhodoniet bekend om een gunstige invloed bij de ziekte van Parkinson en bij multiple sclerose. Deze ernstige ziekten genezen niet door het dragen van rhodoniet, maar wel is gebleken dat de onrustige reflexen rustiger worden waardoor het bijvoorbeeld weer mogelijk is om zelf te schrijven of om weer ‘vaster’ te worden, en dat is natuurlijk ook heel belangrijk. Rhodoniet werkt verder goed tegen dementie en epileptische aanvallen. 

Ook werkt Rhodoniet goed tegen vaatvernauwing en aderverkalking. De steen stimuleert de doorbloeding en verbetert de bloeddruk. De steen heeft een regulerende werking op de spijsvertering en neemt vooral klachten veroorzaakt door spanningen zoals maagbranden, verstoppingen of juist diarree weg.

Rhodoniet heeft ook een reinigende werking op de nieren en darmen en de huid. Ernstige acné kan minder worden of zelfs helemaal verdwijnen.