fbpx

in de kern:

  • verzachtend
  • rust
  • inzicht
  • liefde
  • verlichting
  • meditatie

Prehniet dankt de naam aan de Nederlandse kolonel Hendrik van Prehn, die het mineraal in de achttiende eeuw in Zuid-Afrika ontdekt heeft. Het werd destijds ook wel de Kaapse smaragd genoemd omdat men in eerste instantie gedacht dat het een variant van smaragd was.

Prehniet is een zachte, kalmerende steen. De steen helpt bij acute stress om de spanningen weg te nemen en laat je even afstand van de situatie nemen, zodat je weer overzicht kunt krijgen. Prehniet helpt bij een depressie of burn-out en tegen malende gedachten en laat je andere mogelijkheden zien waardoor de situatie niet meer zo uitzichtloos lijkt. Daarmee helpt de steen je om op een rustige en analytische manier de situatie te bekijken en om tot gerichte oplossingen te komen. Prehniet ruimt op en schenkt een gevoel van verlichting. De steen helpt om (vervelende) gebeurtenissen te verwerken en een plek te geven. Dit helpt ook bij het makkelijker (in)slapen en geeft rust. Prehniet is ook een goede steen bij studeren; geeft inzicht, laat je de verbanden zien en maakt het opnemen van de leerstof gemakkelijker. Prehniet is met zijn kalmerende energie ook een fijne steen voor hyperactieve mensen en kinderen. De steen helpt je om dingen waar je geen invloed op hebt te accepteren en geeft inzicht in de dingen die je wel kunt veranderen.

Fysiek verlicht Prehniet verstoppingen van de zenuwen en geeft energie. Het is een reinigende steen die een stimulerende werking op de lever en de milt heeft en zo een bloedreinigende werking heeft. Prehniet optimaliseert het calciumgehalte in het bloed en helpt tegen aderverkalking. De steen verbetert de doorbloeding, wat ook kan helpen bij menstruatieklachten. Prehniet verbetert de waterhuishouding en bevordert de werking van de blaas en de nieren. De steen helpt ook om afvalstoffen op te ruimen en helpt tegen blaasontsteking. Prehniet heeft verder een positieve werking op de stofwisseling, helpt het lichaam beter vitamines en mineralen op te nemen en stimuleert de vetstofwisseling. Prehniet kan je dus goed ondersteunen bij overgewicht. Prehniet werkt vitaliserend en verjongend omdat desteen de aanmaak van nieuwe bloedcellen stimuleert.

De groene prehniet hoort bij het hartchakra en helpt je om je hart te openen voor de mensen om je heen. Hij schenkt je een gevoel van onvoorwaardelijke liefde. Hij stimuleert je om liefde te geven en te ontvangen en om mensen te respecteren en te accepteren zoals ze zijn. Prehniet is een bijzonder mooie steen voor meditatie. De melkachtige, doorschijnende prehniet helpt om je geest te ontspannen en opent het onderbewustzijn. Tijd en ruimte lijken te versmelten wanneer je ontspannen in het kristal kijkt. Er kunnen gedachten en beelden bij je opkomen.