fbpx

in de kern:

  • verhoogt energie
  • stabiliseert emoties
  • krachtige heler
  • geeft inzicht
  • zorgt voor vurige passie

Lavasteen vergroot persoonlijke kracht en helpt je om onder druk veerkrachtiger te zijn. De steen vergroot je wilskracht, geeft moed en maakt sterk en volhardend. De steen zet aan tot handelen en geeft je het doorzettingsvermogen om een project of plan ook af te ronden. Het activeren gebeurt op een rustige en weloverwogen manier. 

Er wordt gezegd dat lavasteen een krachtige talisman is die geluk en bescherming brengt. Lava is nuttig voor het verkennen van je innerlijk zelf, het vergemakkelijkt emotionele onthechting, schenkt geestkracht en stabiliseert emoties en stemmingswisselingen. De steen helpt ook te herstellen van levensproblemen en alles in een positiever perspectief te zien. Ook zet lavasteen woede om, vooral als die op een zeer diep niveau wordt vastgehouden.

Lavasteen is een ideale steen voor mensen die heel gevoelig zijn voor de energie van stenen maar toch wat vuur en kracht kunnen gebruiken. De steen helpt je om de kern van een probleem te zien en helpt met het verwijderen van lading als deze loskomt. Lavasteen helpt je te zien wat je doel in dit leven is en leert je om bij je gevoel te komen en vanuit je hart te leven.

Fysiek is lavasteen ook een krachtige helingssteen op alle niveaus. De steen vermindert stress en handhaaft de structuur van het lichaam, brengt die zo nodig weer in lijn en geeft spierkracht en cohesie aan de motorische functies. Gebruik de steen overal waar spanning in het lichaam is, want het helpt je om op een diep niveau los te laten en overtollige energie af te voeren. De steen helpt ook je energieniveau zo hoog mogelijk te brengen. Lavasteen verenigt de energie van vuur en aarde in zich waarbij de aardse energie het vuur een beetje tempert.

Door het element vuur waaruit de steen geboren is, een vulkaan, brengt hij vurige passie op allerlei vlakken.

Deze steen laat ‘zweverige’ mensen aarden en verankert het fysieke lichaam in de aarde en de ziel in het fysieke lichaam. Ook versterkt Lavasteen de doelgerichtheid van de Ziel en verankert de geest in het lichaam. Lavasteen laat iemand soepel stromen terwijl diegene toch geaard blijft. De steen laat ons beseffen dat we hulp krijgen om de ziel te polijsten.