fbpx

in de kern:

  • passie
  • energie
  • activerend
  • wilskracht
  • levenslust
  • uithoudingsvermogen

Granaat lost blokkades en remmingen op en versterkt de wilskracht. De steen maakt vrolijk, geeft energie en zin in het leven. 

Granaat is de edelsteen van de hartstocht; de steen versterkt het libido (granaatwater heeft een verfrissende en opwekkende werking waardoor de passie weer kan oplaaien). 

Granaat geeft je pit, moed en doorzettingsvermogen.  Granaat helpt je om niet bij de pakken neer te zitten, biedt uitzicht en helpt je om tot je volle potentie te komen. 

Granaat is een goede hulp bij moedeloosheid en depressie. De steen helpt je om tot creatieve oplossingen te komen in vervelende en schijnbaar uitzichtloze situaties. Je krijgt weer pit en wordt levendiger. Granaat is een hele goede hulp voor mensen die onder tijdsdruk veel moeten presteren.

Granaat activeert andere kristallen en versterkt hun effect.

Fysiek heeft granaat een positieve werking op het bloed; de steen ondersteunt de aanmaak van de witte en de rode bloedlichaampjes waardoor het ijzergehalte in het bloed toeneemt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof opnemen wat weer zorgt voor meer energie en een groter uithoudingsvermogen.

Granaat helpt tegen spataderen en houdt de vaatwanden soepel. Ook schaafwondjes en blauwe plekken helen sneller. De steen heeft een harmoniserende werking op de bloeddruk en de bloedsomloop. Afvalstoffen worden beter afgevoerd, wat een gunstig effect heeft bij reuma en artritis. 

Granaat stimuleert het lymfesysteem en het immuunsysteem. Het is een hele goede edelsteen om bij je te dragen bij het herstellen na ziekte of na uitputting. Granaat werkt besmettingen en ontstekingen tegen. Bij een heel heftige ontsteking kan het echter juist onprettig zijn om een granaat te dragen.

Granaat heeft een stimulerende werking op de nieren en bijnieren, verbetert de werking van de maag en darmen en helpt om vitamines en mineralen uit voeding beter op te nemen.

Granaat kan helpen bij vruchtbaarheidsklachten.

De rode granaat hoort bij de basischakra, maar deze edelsteen reinigt alle chakra´s en geeft ze nieuwe energie. De steen reinigt en vergroot je aura en helpt je om je te ontplooien.

LET OP: Rode granaat is niet voor iedereen een geschikte steen. 

Allereerst mogen mensen met een hoge bloeddruk geen granaat dragen. Bij een hoge bloeddruk worden rode stenen sowieso afgeraden.

Voor mensen met een hoog temperament of die snel driftig worden is granaat geen geschikte steen. Het zal die eigenschap alleen maar versterken waardoor je sneller in conflicten en ruzies terecht kunt komen. Ook jaloezie kan versterkt worden door granaat. Verder is het niet goed als mensen die uit zijn op macht rode granaat dragen, omdat daarmee machtsmisbruik kan ontstaan.