fbpx

in de kern:

  • sterk helend
  • opbeurend en stimulerend
  • rust en evenwicht
  • afstand van emotie
  • stimulator

Goudsteen is een kristal met ingesloten koperdeeltjes, wat door de mens zelf gemaakt wordt. In de 16e eeuw probeerden Italiaanse monniken via alchemistische processen goud te maken. Zo ontstond Goudsteen. De edelsteen kan roodbruin, donkerblauw en groen van kleur zijn.

De Goudsteen heeft, ondanks dat het een niet natuurlijk gevormde edelsteen is, een sterk helende werking. De goudsteen werkt opbeurend en stimuleert een positieve kijk op het leven. Hierdoor heeft de steen een positieve uitwerking op depressies. Goudsteen geeft ook energie en kracht. De stimulerende werking van de steen bevordert individualiteit en ambitie en geeft de kracht om je doel te bereiken. Goudsteen weekt emotie en verdriet los en maakt ze beter beheersbaar omdat de steen je afstand laat nemen van de emotie. Voor rust en evenwicht in jezelf te brengen is goudsteen een goede edelsteen.

Fysiek heeft goudsteen een positieve werking op de maag, nieren, longen, voortplantingsorganen en prostaat. De hersenen worden door goudsteen geprikkeld waardoor het (logisch) denken en de concentratie verbetert. De steen is een echte stimulator. Verder is de Goudsteen goed voor botten en spieren. Voor het stoppen met roken is een combinatie van rookkwarts met de goudsteen een goede keus. 

Goudsteen geeft meer ruimte en lucht aan de longen en ook het reukvermogen wordt versterkt. Daardoor is de steen goed bij benauwdheid. Goudsteen is ook goed te gebruiken bij problemen aan de baarmoeder.

Het is een goede edelsteen om weer in balans te komen wanneer de chakra’s zijn verstoord.