fbpx

in de kern:

  • krachtige heler
  • schenkt kracht en energie
  • harmoniserend
  • ontspannend
  • brengt balans
  • beschermend

De oude Egyptenaren geloofden dat chrysocolla hielp bij het perfectioneren van de relatie tussen lichaam en geest. Daarom werd de steen vaak voor sieraden gebruikt, maar ook bij het maken van scarabees als amulet om de overgang naar het Dodenrijk te garanderen.

De oude Grieken en Romeinen zagen chrysocolla als steen van hoop en beschermer tegen tegenslagen. Chrysocolla hoorde bij Aphrodite(net als andere turkooiskleurige stenen), de godin van de liefde en stond voor een bruisend seksueel leven.

Chrysocolla werkt kalmerend en rustgevend. Hij zorgt voor een diepe ontspanning. De steen versterkt je intuïtie en helpt je om te luisteren naar je innerlijke stem. Chrysocolla maakt je zelfbewust, evenwichtig, geeft zelfvertrouwen en helpt je om voor jezelf op te komen. De steen helpt ook om onderdrukte emoties naar boven te laten komen en te verwerken.

Het is een fijne steen voor pubers, omdat de steen disbalans in emoties helpt te herstellen. Chrysocolla verlicht overprikkeldheid en werkt kalmerend bij stress. Als je weinig energie hebt geeft chrysocolla je de kracht en energie om weer verder te kunnen. De steen maakt helder van geest en creatief.

Fysiek werkt chrysocolla ontkrampend, bloeddrukverlagend en reinigt het immuunsysteem waardoor het een hele fijne steen is tegen griep, koorts, verkoudheid en keelontsteking. Chrysocolla is een krachtige heler en heeft een positieve werking op de spijsvertering, de schildklier, longen, keel en amandelen, de lever, de nieren en de darmen. Chrysocolla reguleert de insuline productie en heeft een positief effect bij mensen met artrose, artritis, fibromyalgie, CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) en ME (myalgische encephalomyelitis).

De steen heeft een ontgiftende en verkoelende werking. De steen helpt ook klachten te verminderen die ontstaan zijn door stress, zoals hoofdpijn of verkrampte schouders en een stijve nek.

Chrysocolla harmoniseert alle hormoonklieren. Met name de schildklier, geslachtsklieren, eierstokken en testikels. De steen helpt dan ook goed tegen menstruatieklachten en overgangsklachten. Chrysocolla stimuleert de vruchtbaarheid, zowel bij vrouwen als bij mannen. Bij zwangerschap beschermt chrysocolla de moeder en het ongeboren kind. De steen helpt miskramen en vroeggeboortes te voorkomen en helpt goed tegen allerlei zwangerschapskwalen zoals spataderen, overgewicht, vochtophopingen, rugpijn en misselijkheid. Chrysocolla stimuleert een gezonde groei van de baby in de baarmoeder en beschermt de baby tegen negatieve invloeden van buitenaf. Ook zal de bevalling sneller verlopen.