fbpx

in de kern:

  • aardend
  • analyseren
  • herstel
  • groei
  • moeder aarde
  • veiligheid en bescherming

Agaat is een mooie aardende steen en schenkt je een gevoel van geborgenheid. Deze edelsteen heeft een kalmerende uitwerking en laat je je veilig voelen.

Agaat beschermt je tegen depressieve gevoelens, gevoelens van moedeloosheid en biedt bescherming bij angsten en fobieën. De steen brengt je zowel geestelijk als emotioneel weer in balans. De edelsteen schenkt rust en acceptatie en maakt vrolijk.

De agaat geeft zelfvertrouwen, verscherpt de concentratie, bevordert het analytisch denkvermogen en helpt zo rustig van een afstandje de dingen eens goed te bekijken en tot oplossingen te komen.

De steen motiveert je om doelen voor jezelf te stellen en deze na te streven. Agaat is ook een beschermende steen bij het reizen en beschermt je tegen pech en ongeluk. Door zijn lieve, zachte en rustige uitwerking is agaat een heel geschikte steen voor kinderen en gevoelige personen en kun je de steen voor lange tijd bij je dragen. De agaat kan je goed helpen bij problemen met inslapen en doorslapen en heeft een positief effect op het herstellen van je slaap- en waakritme.

Fysiek is agaat (vooral witte agaat) een geweldige steen bij zwangerschap en vrouwen met een zwangerschapswens.

Naast de bovengenoemde algemene werkingen hebben de verschillende soorten nog extra kwaliteiten:

Crazy Lace Agaat brengt je energie in balans en helpt je om de zonnige kant van het leven te zien. Heeft een aardende werking en zorgt voor innerlijke rust. Het is een steen die je helpt met het vinden van je verborgen talenten.

Dendritische agaat kan verschillende kleuren hebben en vertoont vertakkingen. Deze edelsteen staat bekend als de steen van overvloedigheid. Hoewel het langzaam werkt, is dendrieten Agaat zeer effectief in het brengen van overvloed en volheid naar alle gebieden van het leven, inclusief het bedrijfsleven en de landbouw. Deze deze agaat staat in verbinding met de bloedvaten en het zenuwstelsel. Het helpt bij de genezing van het zenuwstelsel en aandoeningen zoals neuralgie.

Dzi agaat stenen zijn de heilige stenen van de Tibetanen. Ze symboliseren schittering, helderheid en licht, gelden als magisch en hebben een beschermende werking. Deze kralen bezitten de kracht om bescherming, overvloed en geluk te geven aan de drager. Ze geven de drager een goed aura, zodat deze ‘t goede aantrekt en uitstraalt.

Mosagaat werkt aardend, stabiliserend en trekt succes, welvaart en voorspoed aan. Het geeft je het gevoel op je plek te zijn en laat je ware ik naar boven komen. De steen laat je de kern en wat écht belangrijk is om je heen en in jezelf zien.

Zwart agaat werkt stabiliserend en aardend. Het houdt je in het hier en nu en helpt je jouw stiltepunt te vinden. De steen zorgt voor de juiste balans tussen geest en emoties. Het helpt om doelen te stellen en deze te verwezenlijken.

Agaat vind je in de holtes van vulkanische gesteenten. Er ontstaat een zogenoemde agaat knol. Een holle agaat knol noem je een geode. Wanneer de steen massief en opgevuld is ontstaat de amandel agaat.

Net als chalcedoon heeft agaat prachtige lijnen. Die banden en lijnen kunnen bestaan uit chalcedoon, carneool, jaspis, onyx, bergkristal, amethist en opaal. Agaat komt in meerder kleuren voor. De aardekleuren zoals, bruin, rood en oranje ontstaan door toevoegingen van ijzer en soms mangaan aan het kwarts. Zwart komt door insluitingen van koolstof en blauw en groen ontstaan door koper, nikkel of aluminium.