fbpx

in de kern:

  • balans
  • vitaliserend
  • harmonie
  • rust
  • evenwicht
  • geluk
  • beschermer

De naam Jade verwijst naar zijn vroegere spaanse naam: ‘Piedra de yjada’ wat betekent  ‘lendensteen’. De steen werd vaak ingezet bij nierkwalen.

Jade staat symbool voor barmhartigheid, onbaatzuchtigheid, wijsheid, rechtvaardigheid en moed. Jade helpt je om op een kalme manier in balans te komen en helpt je om je doel te vinden. De steen helpt om lichaam en geest op één lijn te brengen. Jade heeft een rustgevende werking in vervelende situaties en geeft je de energie en kracht om ondanks tegenslagen toch door te gaan.

Jade straalt harmonie uit. De steen helpt het evenwicht te vinden tussen het geestelijke en het stoffelijke. Jade helpt ook bij een onrustig gevoel. 

Jade is een goede hulp bij het verwerken van een traumatische ervaring, in een rouwproces of bij liefdesverdriet. De steen geeft je zin in het leven en helpt je om in balans te komen, maakt je vrolijk, opgewekt en motiveert je om plannen te maken en deze ook waar te maken. 

Jade stimuleert je om goed te luisteren naar je lichaam en om een gezonde levensstijl aan te nemen, zoals bijvoorbeeld gezonder te gaan eten. Jade kan je mooie dromen brengen met wijze boodschappen. 

Jade is een geliefd amulet. De steen beschermt je tegen fysiek en geestelijk letsel en is een steen die voor geluk, voorspoed en een lang leven staat.

Fysiek is de jade een goede hulp bij nierkwalen. De steen stimuleert en ontgift de nieren. Jade verbetert het afvoeren van urinezuren. Dit heeft een gunstig effect bij reuma en jicht. Ook helpt jade tegen het vasthouden van vocht (oedeem) en helpt het bij allerlei ontstekingen zoals nierontsteking, blaasontsteking en maagklachten. Ook bij incontinentie is jade een goede keuze. Jade helpt ook tegen suikerziekte.

Jade versterkt huid, haar, nagels, spieren, de botten en de ogen. Ook littekens worden minder wanneer je een jadesteen draagt.

Jade is ook een edelsteen die goed werkt bij hartklachten. De steen vermindert de bloeddruk en helpt tegen hartritmestoornissen.

Jade helpt je sneller te herstellen na ziekte. Het hele immuunsysteem krijgt een boost en het maakt je vitaal en vol nieuwe energie.

Jade heeft een positieve werking op het hormoonstelsel. De steen helpt bij onvruchtbaarheid en stimuleert de werking van de eierstokken, de teelballen en de baarmoeder. Jade stimuleert de bevruchting en is een beschermende edelsteen tijdens de zwangerschap voor zowel moeder als kind en zorgt voor een voorspoedige bevalling.

Jade heeft op alle chakra’s een positieve werking, maar heeft in het bijzonder een helende en herstellende werking op de basis chakra, de zonnevlecht en het hartchakra.

Jade op de zonnevlecht chakra heeft een stimulerende werking op de zenuwen. Hierdoor krijg je een sneller reactievermogen, zowel fysiek als mentaal.

Wist je dat veel zakenlieden in China vaak jade bij zich dragen? Dat doen ze omdat jade helpt bij het onderhandelen, de steen trekt recht aan en brengt geluk. Draag een jade daarom bij een belangrijke bespreking.