fbpx

in de kern:

  • groei
  • kalmerend
  • balans
  • geluksbrenger
  • creativiteit

De zachte aventurijn heeft een kalmerende en beschermende werking en geeft rust en een goed gevoel. De steen helpt ontspannen, maakt je geduldiger, toleranter, positiever, empathischer en creatiever. Hierdoor vermindert aventurijn boosheid en irritatie omdat het helpt de innerlijke balans en zelfbeheersing terug te vinden.

Het dragen van aventurijn brengt geluk en voorspoed en helpt je je dromen waar te maken. De steen maakt enthousiast en creatief. Aventurijn bevordert een gevoel van welzijn en helpt tegen stressgerelateerde problemen zoals tegen migraine, maar ook tegen stotteren en blozen.

Als kinderen die niet goed groeien wat drukker en onrustiger zijn, kan aventurijn een fijne helper zijn om ze weer wat rustiger te laten worden, waardoor hun energie weer in de groei gestoken kan worden.

Fysiek werkt aventurijn ontstekingsremmend en pijnstillend op de spieren, het bindweefsel, het zenuwstelsel en de ogen. De edelsteen helpt goed tegen huidaandoeningen. Jeugdpuistjes verdwijnen door het dragen van een groene aventurijn, mits je ook wel op gezonde voeding let. Ook een huid met eczeem zal langzaam maar zeker verbetering laten zien door het dragen van aventurijn.

Naast bovengenoemde algemene werkingen van aventurijn hebben de kleuren ieder hun eigen extra specialiteiten:

Groene aventurijn hoort bij het hartchakra en is goed voor het hart, de bloeddruk en het cholesterolgehalte.

Blauwe aventurijn heeft naast de algemene eigenschappen van aventurijn ook nog een positief effect op het hoofd en de geest. Het werkt kalmerend, verhelderend en stopt dwangmatige en negatieve gedachten. Daarnaast verlaagt het de bloeddruk.

Gele/oranje aventurijn hoort bij de zonnevlechtchakra en heeft een positieve werking op de darmen, de lever en de geslachtsorganen. Deze steen stimuleert de doorbloeding. Gele of oranje aventurijn maakt opgewekt, vrolijk en ontspannen en helpt je om je dromen te verwezenlijken.

 Aventurijn is een steensoort uit de kwartsgroep en komt in meerdere kleuren voor: groen, bruinrood, geel en blauw. De groene aventurijn is de meest bekende en meest gebruikte variant. Deze variant dankt zijn mooie groene kleur aan insluitsels van het mineraal fuchsiet, een chroomglimmer.